Staňte se našimi fanoušky na:

Skořicovohruškový koláč

Autor receptu: Rockerka (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Postup: Do mísy dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrníček moučkového cukru, smetanu, půl hrníčku rozpuštěné hery, jedno vejce (těsto bude nadýchanější, pokud vejce před zamícháním do těsta vyšleháme) a půl balíčku kypřícího prášku. Všechny tyto ingredience dobře smícháme v kašovité těsto. V druhé míse dochutíme měkký tvaroh s polovinou hrníčku rozpuštěné hery a dvě polévkové lžíce medu. Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na menší čtvrtky. Vymažeme remosku zbylou herou, vysypeme hladkou moukou a rozetřeme v ní připravené těsto. Další vrstvou bude ochucený tvaroh a nakonec povrch koláče zakryjeme hruškami. Hruškový koláč lehce poprašíme moučkovým cukrem a trochou skořice. Zdobím mandličkama. Pečeme 25 - 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |1. července 2013
uložím Odpovědět
Šuldeska |1. července 2013
Výborné. Odpovědět
Lenny |16. června 2013
hrušky mám ráda Odpovědět
junkie09 |30. května 2013
Díky za inspiraci. Cokoli se skořicí máme doma moc rádi. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!