Staňte se našimi fanoušky na:

Skopová kýta na česneku podle Václava

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Skopovou kýtu omyjeme,osušíme a vykostíme.Maso dobře odblaníme a odstraníme tuk.Pak ho natřeme ze všech stran česnekem,utřeným se solí.Do pekáčku dáme olej a do rozpáleného oleje dáme drobně nakrájenou cibuli,trochu jí osmahneme,dáme připravené maso a prudce po všech stranách opečeme.Potom snížíme teplotu ma středno,mírně podlijeme vývarem a přiklopíme pokličkou.Dusíme za občasného podlévání a obracení masa.Když je maso měkké,vyndáme ho z nádoby ze šťávy sebereme tuk,přidáme máslo utřené s moukou,dosolíme a jěště krátce povaříme.je-li třeba,zředíme vývarem.Maso nakrájíme na porce,přelijeme šťávou a horké podáváme.Příloha,bramborové knedlíky,brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!