Staňte se našimi fanoušky na:

Šiš v kůžičce (jehněčí špízy zabalené v kůži)

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Játra omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Ledviny rozkrojíme, dobře omyjeme ve studené vodě a necháme je alespoň 1 hodinu odstát namočené v mléce. Poté je scedíme, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky. Menší kousek kůže taktéž nakrájíme na menší kousky. Jednu část většího kousku kůže přichytíme za jeden díl špejle. Pak napichujeme postupně kousek játra, kůže, ledvin a srdce. Když je špejle plná smotáme ji do zbytku kůže. Připravené špízy pečeme na mírně rozehřátém grilu. Když je kůže pečená dozlatova, jsou hotové i vnitřnosti. Hotové ještě osolíme a opepříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!