Staňte se našimi fanoušky na:

Sirup z květů černého bezu

Autor receptu: iva.hlouskova (75 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Květy opereme a vložíme do hrnce s horkou vodou a vaříme tak dlouho, až se voda vypaří na polovinu. Odstavíme a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den scedíme, přidáme cukr a citronovou šťávu a vaříme tak dlouho, až se sirup táhne. Vychladlý dáme do lahví. Používáme při nachlazení. Pokud máme citron bez chemického ošetření mužeme ho nakrájet na kolečka a vařit spolu s květy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slava |12. června 2013
1*** Odpovědět
zdenka.r |11. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
dajul |2. března 2013
taky dělávám Odpovědět
Bagorz |2. března 2013
je fakt dobrý:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!