Staňte se našimi fanoušky na:

Sirup z bezinkových květů

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Asi 25 ks bezových květů zbavíme stonků, brouků a jiných nečistot a pořádně je vypereme ve studené vodě. Okapané vložíme do mísy a přidáme 2 citróny nakrájené na kolečka. Přilijeme 2 litry převařené a vychladlé vody, přikryjeme utěrkou a necháme 24 h v chladu stát. Pak vše přecedíme přes cedník vyložený gázou nebo plenou. Měli bychom vymačkat veškerou tekutinu z květů. Vsypeme krupicový cukr a kyselinu citronovou. Mícháme do úplného rozpuštění cukru, trvá to cca 10 minut. Plníme do sterilních lahví nebo sklenic, uzavřeme a uložíme v lednici. Jelikož se nevaří a neztrácí žádné důležité látky, je potřeba ji zkonzumovat do 10 dnů. (Můžeme je také zmrazit v tvořítkách na led nebo sterilovat 20 minut při 70 stupních a skladovat v chladu a temnu). Obyčejně ho stihneme udělat ještě několikrát, než bez odkvete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

macik |21. června 2013
zkusim Odpovědět
sabuska.rozlivkova|22. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!