Staňte se našimi fanoušky na:

Sendvič s jahodami

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TOASTOVÝ 8 plátků toastového chleba, 8 větších jahod, 100g uvařeného vanilkového pudinku, 70g ghí, 50g bílé čokolády, moučkový cukr na posypání Čtyři plátky toastového chleba lehce potřeme máslem a pak ještě tenkou vrstvou rozmíchaného vanilkového pudinku (můžeme použít i hotový kupovaný). Jahody nakrájíme na plátky a rozložíme je na vrstvu pudinku. Povrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a poprášíme moučkovým cukrem. Obložené plátky vložíme do sendvičovače lehce vytřeného máslem, zakryjeme je zbylými plátky toastového chleba, které na povrchu také potřeme máslem, sendvičovač uzavřeme a sendviče upečeme dozlatova. Horké sendviče podle chuti ještě pocukrujeme a rozkrojíme na trojúhelníky. Jíme teplé. SNĚHOVÝ 4 plátky knäckebrotu, 110g cukru, 2 bílky, jahody na ozdobu, moučkový cukr na posypání; Krém - 2,5dl mléka, 2 žloutky, 50g moučkového cukru, 1 lžíce maizena, 1/2dl Malibu likér; Náplň - 300g jahod, 1/4 l smetany 33% Nejdřív upečeme sněhové placky - z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj cukr. Sníh přendáme do kovové misky, postavíme ji nad hrnec s vroucí vodou a nad párou sníh dál šleháme do hustého krému, který zůstává viset na šlehací metle. Naplníme cukrářský sáček a nastříkáme na plech s pečícím papírem do tvaru dvou stejně velkých čtverců. Pečeme asi 15 minut na 130°C, pak teplotu snížíme asi na 90°C a placky dosušíme ještě asi 45 minut, dokud nejsou úplně tvrdé. V kovové misce rozmícháme všechny přísady na krém, misku postavíme nad hrnec s vroucí vodou a nad párou mícháme, dokud krém nezhoustne. Pak misku odstavíme a krém za občasného míchání necháme vychladnout. Na upečenou sněhovou placku nastříkáme ušlehanou smetanu, poklademe polovinou nakrájených jahod a pocukrujeme. Knäckebroty potřeme připraveným krémem a nepotřenou stranou je přimáčkneme na šlehačku s jahodami. Povrch potřeme zbylou šlehačkou, poklademe zbylými nakrájenými jahodami, pocukrujeme a zakryjeme druhou sněhovou plackou. Na konec sendvičový dort ozdobíme pusinkami šlehačky a jahodami, pocukrujeme a necháme asi 30 minut odpočinout, aby knäckebrot změkl a sendvičový dort se dal dobře krájet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!