Staňte se našimi fanoušky na:

Šarlota pudinková

Autor receptu: Keksik (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky ušlehejte s oběma cukry do nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte dotuha a pak je spolu s moukou přidávejte ke žloutkům. Střídavým zašleháváním mouky a bílků těsto zůstane krásně nadýchané. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pečte 10–12 minut. Ihned po upečení přeneste na čistou utěrku, natřete marmeládou a pomocí utěrky stočte. Misku o objemu 1,5 litru vyložte potravinářskou fólií, roládu nakrájejte na plátky a dvě třetiny jich vyskládejte na dno a po stěnách misky. Z mléka, pudinkového prášku a 3 lžic cukru uvařte pudink, na závěr do něj vmíchejte rum a po sestydnutí opatrně i smetanu, vyšlehanou dotuha. Směs vlijte do mísy, poklaďte zbylou roládou a dejte na hodinu do lednice. Před podáváním vyklopte a sejměte fólii. Na náplň: 500 ml mléka 2 sáčky vanilkového pudinku 3 lžíce krystalového cukru 2 lžíce rumu 1 kelímek smetany ke šlehání. Když máte radši tvaroh tak náplň je: 3 až 4 tvarohy, vanilkový cukr a moučk. cukr.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |6. řijna 2013
vypadá to moc krásně Odpovědět
Michele |7. září 2013
uloženo, vypadá to dobře! :) Odpovědět
cvrcek |14. července 2013
hezké Odpovědět
aB |14. července 2013
dobrota Odpovědět
lucy3 |15. dubna 2013
dobrota Odpovědět
3Katka3 |11. dubna 2013
vypadá to úžasně, určitě vyzkouším :) Odpovědět
Peťule.m |11. dubna 2013
moc hezký ;) Odpovědět
Žanetka |10. dubna 2013
Vypadá to moc hezky :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!