Staňte se našimi fanoušky na:

Švestkový koláč z domácí pekárny

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 240 ml vlažného mléka, 100 g rozehřátého másla, 2 žloutky, 100 g krupicového cukru, 500 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžička citronové kůry. Do pekárny dáme ingredience v napsaném pořadí a zapneme program Těsto. Necháme pekárnu zpracovat a vykynout těsto. Zatím si připravíme drobenku ze 100 g povoleného másla, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru a 3/4 hrnku polohrubé mouky. Pokud máme čerstvé švestky, přepůlíme je a vypeckujeme. Kompotované švestky přecedíme a necháme okapat. Vykynuté těsto rozválíme na vále na pečícím papíru a přeneseme je na velký plech.Těsto se nelepí a dobře se s ním pracuje. Na vyválené těsto poskládáme vedle sebe švestky a posypeme připravenou drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme na 170°C asi 20-25 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

krups|8. června 2014
je krásný, už jen počkám na švestky Odpovědět
ondrej.skorvanek|28. května 2014
tak to bude můj oblíbený Odpovědět
Mlsanda|12. května 2014
mňam :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!