Staňte se našimi fanoušky na:

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Pak těsto přendejte do mísy a nechte vychladnout. 2. Švestky důkladně omyjte, osušte, vypeckujte a místo pecky dovnitř vložte kostku cukru. Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučeném vále znovu propracujte. Vyválejte asi půlcentimetrový plát. Těsto rozkrájejte na čtverce zhruba 5 x 5 cm (podle velikosti plodu). Do každého zabalte švestku a vytvarujte knedlíky. Vařte v mírně osolené vodě 5–10 minut. Hotové knedlíky propíchejte vidličkou, aby z nich vyšla pára. Na talíři je posypejte mletým mákem, cukrem a přelijte rozpuštěným zbylým máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

stanicka007 |20. září 2013
tyto jsou nejlepší Odpovědět
Martinka |25. května 2013
1+ :-) Krásné Odpovědět
daja55 |30. dubna 2013
takové máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!