Staňte se našimi fanoušky na:

Svatební dort s jedlou fotkou

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(7 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Spodní díl: 8 vajec + 8 lžic cukru šleháme 10 -15 minut do husté pěny. Lehce vmícháme 8 lžic mouky, 3 lžíce ořechů a 1/3 třetinu balíčku prášku do pečiva. Nalijeme na plech s pečícím papírem a na 180°C upečeme. Takto upečeme 3 pláty. Horní díl: Další 2 pláty upečeme každý z 6 vajec, 6 lžic cukru, 3 lžic ořechů a 1/4 prášku do pečiva. Pláty pečeme den předem. Krém: 2 litry mléka uvedeme do varu a přilijeme zbytek mléka ve kterém jsme rozmíchali škrob. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladit, občas promícháme. Máslo rozšleháme a postupně zašleháváme vychladlou kaši. Podle chuti zašleháme cukr a aróma. Máslo i kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Skládání dortu horní díl: Z 1 plátu stáhneme pečící papír a plát otočíme zpět, spodní stranou dolů a z horní strany stáhneme škraloup. Marmeládu rozmícháme s pár kapkami višňového aróma a plát tence potřeme částí marmelády. Potřeme vrstvou krému, přiklopíme 2 plátem a stáhneme papír. Opět potřeme marmeládou a krémem a přiklopíme 3 plát, papír sundáme. Strany slepeného korpusu nožem zarovnáme, boky i vrchní stranu potřeme tence krémem. Marcipán tence rozválíme mezi 2 mikroténovými sáčky, nakrájíme pásy podle velikosti boků a k bokům přilepíme, nožem lehce uhladíme. Vrchní stranu polijeme čokoládou a necháme ztuhnout. Horní díl: Z 1 plátu stáhneme papír, otočíme zpět, sundáme škraloup, potřeme marmeládou a částí krému. Přiklopíme 2 plátem a rozřežeme na polovinu. Horní stranu 1 půlky opět potřeme marmeládou, krémem a přiklopíme 2 slepenou půlkou. Kraje dortu nožem zarovnáme a boky i povrch potřeme tence krémem. Jedlý papír potřeme ze spodní strany gelem a přilepíme na krém. Povrch papíru rovněž potřít gelem a nožem lehce uhladíme. Takto připranený dortík opatrně přeneseme a usadíme na spodní díl. Podle své fantazie dozdobíme. Marcipán: Mléko i cukr osejeme, přidáme pár kapek aróma a po troškách přidáváme vodu. Mícháme až se nám udělá hmota podobná plastelíně. Z těsta děláme růžičky nebo z rozváleného vykrajujeme kytičky. Poleva: Tuk rozpustíme, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, až se čokoláda rozpustí. Vychladlou poléváme. Ze zbylých odřezků uděláme výborné rumové kuličky. Váha dortu 7,30 kg.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

liza |3. června 2013
krásný Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
nádhera Odpovědět
dajul |22. února 2013
krásný Odpovědět
Šuldeska |21. února 2013
Překrásné!!!! Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Tak to je nádhera. Odpovědět
zuzi |17. února 2013
nádherný Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!