Staňte se našimi fanoušky na:

Sushi

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
73× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži na suši dokonale propláchněte. Voda po posledním oplachování by měla být úplně čistá. Připravte ji podle návodu na obalu, nejlépe v rýžovaru. Do uvařené rýže přidejte japonský ocet na suši a promíchejte. Na klasické maki suši si na pracovní plochu položte bambusovou podložku, na ni dejte rozpůlený arch řasy nori a skoro po celé ploše přetlačte vrstvu uvařené rýže; volný nechte asi centimetrový pruh na dlouhé straně. Doprostřed položte podlouhlý špalíček lososa, k němu se hodí avokádo nebo okurka. Skvělá je náplň ze syrového tuňáka a chřestu nebo z krabích tyčinek s japonskou ředkví. Vyrobte alespoň dvě různé rolky podle své chuti a tak, aby suši bylo krásně barevné. Pomocí bambusové podložky suši co nejpevněji zarolujte; volný proužek řasy lehce navlhčete vodou. Čarovat můžete i s nožem. Dvě až tři rolky dejte vedle sebe a nakrájejte je na kousky. Jednu stranu rolky můžete přimáčknout tak, aby měl váleček tvar kapky. Z nakrájených kousků pak vyskládejte třeba kytičku. Na obrácené maki suši, neboli kalifornské suši, si bambusovou podložku potáhněte potravinářskou fólií. Na ni položte řasu a naneste silnější vrstvu rýže. na rýži rozprostřete vrstvu kaviáru z létajících ryb obarveného wasabi. Stejně dobře vypadají i sezamová semínka nebo tenké plátky lososa či tuňáka. Pak řasu s rýží i kaviárem otočte tak, aby byla řasa navrchu a kaviár nyní ležel na podložce s fólií. Nahoru na řasu dejte trochu wasabi, kousky ryby, avokáda, či okurky. Klasicky zarolujte pomocí podložky. Řasa i s náplní bude uvnitř, ozdobená rýže vytvoří krásný obal a talíř se suši bude lákavější. Úhledně nakrájejte na kousky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

monies87 |18. února 2013
manžel sushi miluje, bude mít radost, vyzkouším Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Sushi jsem ještě neochutnal. Odpovědět
klara4 |12. února 2013
vypadá to krásně Odpovědět
Uzzi1 |29. ledna 2013
suši máme rádi Odpovědět
pavlinf |28. ledna 2013
lákavé Odpovědět
Georgina |17. ledna 2013
dcera miluje vyzkoušíme Odpovědět
salamek|16. dubna 2015
Ale to je moc pěkně vypadající sushi.Já to bohužel nejím. Odpovědět
Nika026|24. prosince 2014
Mnam Odpovědět
anna.a.lehka|2. srpna 2014
Můj chlap sushi miluje. Dělám ho a tak se snad zlepším a bude jak od profíka. Odpovědět
vera.jecmenova|13. července 2014
Já dávám na hrnek neuvařené rýže: dvě pol. lžíce rýžového octa, jednu pol. lžíci cukru a jednu čaj. lžičku soli. Vmíchám po uvaření a lehkém vychladnutí rýže. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!