Staňte se našimi fanoušky na:

Sušená jablka na 3 způsoby

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Na sušení využijeme dobře vyzrálá jablka, ale i padaná nebo poškozená. Sušíme je rozložená na čistých dřevěných lískách nejlépe na slunci a dosoušíme v mírně vyhřáté troubě, nejvíce na 80°C. Ukládáme je zavěšené v plátěných sáčcích nebo ve sklenicích, uzavřených víčky. KŘÍŽALY: Opláchnutá jablka bez jádřince nakrájíme na tenké plátky a osušíme. Suché křížaly dáváme do směsi jiného sušeného ovoce nebo z nich v zimě vaříme čaj. Čaj: do 1/2 l vody dáme vařit hrst křížal, povaříme, stáhneme z ohně a necháme 30 minut stát. Scezený čaj ochutíme medem a citronovou šťávou. TERČE: Větší jablka, zbavená jádřince, nakrájíme na tenká kolečka a usušíme. Sušené terče kombinujeme se sušenými švestkami, třešněmi nebo višněmi. Je to zdravá pochoutka pro děti i dospělé. KOSTIČKY: Jablka bez jádřinců nakrájíme na malé kostičky a usušíme. Usušené použijeme na jogínskou snídani: 2 lžíce jablečných kostiček, 2 lžíce ovesných vloček, 2 lžíce Corn Flakes, 1 lžíce sušených třešní, višní nebo rozinek, 1 lžíce hroznového cukru. Všechny suroviny promícháme a polejeme horkým mlékem - podáváme k snídani.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hadicevlcice|9. řijna 2014
vyborne!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!