Staňte se našimi fanoušky na:

Štrůdl z lístkového těsta

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto rozdělíme na poloviny. Polovinu rozválíme na oválnou placku na pomoučněném vále. Posypeme hrstí strouhanky, poklademe strouhanými jablky, zasypeme cukrem a trochou skořice. Nakonec dáme hrozinky, nejlépe předem namočené v rumu, pokryjeme kousky másla a těsto zabalíme. Totéž uděláme s druhou polovinou těsta. Obě nohavice položíme na plech, nejlépe hodně rozehřátý v troubě, aby se těsto nepřipékalo, pomašličkujeme rozšlehaným vejcem a zapečeme rychle dozlatova. Hotové pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mikynka|3. dubna 2013
zkusím to...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!