Staňte se našimi fanoušky na:

Roládky a závitky s opečeným bramborem

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TELECÍ ROLÁDA S NÁDIVKOU 400g brambor, 3 lžíce olivového oleje, čerstvé bylinky (řeřicha, tymián, oregano), 1/2kg telecí kýty, sůl, 4 housky, 100g šunky, 2 lžíce vyloupaného hrášku, 2 vejce, 100ml mléka, 15g másla, mletý bílý pepř, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky, voda Uvařené brambory nakrájíme na čtvrtky, naskládáme je do zapékací mísy s pečícím papírem, pokapeme olejem a posypeme nasekanými bylinkami, pak je v troubě opečeme dozlatova. Maso do hloubky nařízneme a rozložíme na velký plát, přes fólii opatrně naklepeme a po obou stranách osolíme. Housky a šunku nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a přisypeme hrášek. Vejce rozšleháme s mlékem a rozpuštěným máslem, mírně osolíme a směs přilijeme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, promícháme a případně zahustíme hrubou moukou. Nádivku rozetřeme na plát masa, stočíme ho do rolády, převážeme provázkem, dáme do pekáče a podlijeme malým množstvím vody, pečeme asi hodinu, během pečení obracíme a podléváme. Upečenou roládu vyndáme a nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozšleháme a provaříme, dosolíme a dopepříme. Na talířích roládu podlijeme omáčkou a jako přílohu dáme opečené brambory. VEPŘOVÉ ZÁVITKY 600g vepřové pečeně, 150g mozzarelly, 100g sušených rajčat, 80g černých oliv, 1 svazek rukoly, lžíce grilovacího koření, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Mozzarellu nakrájíme na nudličky, dáme na maso, přidáme rajčata, olivy a pár kousků rukoly. Stočíme do závitků, spíchneme párátkem, posypeme kořením, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na oleji, pak je vyndáme a necháme v teple.Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme ji do výpeku a usmažíme dozlatova, přilijeme asi 1/2 l vývaru a dáme zpátky závitky. Přiklopíme je pokličkou a dusíme asi 50 minut, pak maso znovu vyndáme. Šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání restujeme ještě 3 minuty. Potom přilijeme vodu a rozmícháme. Omáčku asi 15 minut provaříme a pak v ní ohřejeme závitky. Jako příloha se hodí pečené brambory. KRŮTÍ ROLÁDKA SE SÝREM 800g krůtích prsou, sůl, mletý pepř, 50g piniových oříšků, 250g čerstvého sýra, 2 stroužky česneku, snítka tymiánu a estragonu, citronová kůra, 150g tuku, lžíce hladké mouky, 200 ml zeleninového vývaru Maso rozkrojíme na plát, zlehka rozklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Piniové oříšky orestujeme na suché pánvi dozlatova. Čerstvý sýr dáme do misky, přidáme strouhanou citronovou kůru, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a orestované piniové oříšky. Všechno osolíme, opepříme a promícháme. Celý plát masa potřeme ochuceným sýrem, potom opatrně stočíme do rolády a nakonec ještě po celé délce pevně převážeme provázkem. Roládu dáme na alobal, poklademe ji kousky tuku a zabalíme. Dáme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme asi hodinu na 180°C. Šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Jako příloha se hodí pečené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!