Staňte se našimi fanoušky na:

Rizoto s hříbky na víně

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle chuti)
  • 500 g hřibů (pokrájené i mražené)
  • 100 g másla
  • 500 g rýže
  • 150 g sýra Gran Moravia
  • 3 cibule (menší velikosti)
  • 2 lžíce oleje
  • 150 ml vody
  • 100 ml smetany na vaření (12-19%)
  • 100 ml bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 2 kostky kuřecího bujonu

Pracovní postup:

Houby orestujte na másle a jak vstřebají šťávu, přidejte pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Směs restujte asi 2 minuty a odstavte. Rýži osmahněte na oleji (asi minutu), zalijte vodou, přidejte kostky kuřecího bujonu, bílé víno a vařte, dokud rýže částečně nezměkne. Pak přidejte houbovou směs, strouhaný sýr, smetanu a duste doměkka. Hotové rizoto posypejte sýrovými hoblinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!