Staňte se našimi fanoušky na:

Rib eye steak

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Maso nakrájíme přes vlákna na 2 cm tlusté steaky. 2) Maso nikdy nenaklepáváme, jen ho prsty jakoby jemně namasírujeme, abychom nepoškodili jeho strukturu. 3) Potřeme olivovým olejem, přidáme čerstvě mletý pepř a čerstvě nasekaný rozmarýn a necháme 10 minut odpočinout. 4) Maso nesolíme před tepelnou úpravou - šťáva by z něj vytékala a maso by nebylo tak šťavnaté. 5) Maso grilujeme 2 minuty z každé strany na grilu, který je rozpálený na maximum. 6) Po ugrilování necháme 2 minuty odpočívat a teprve teď jej osolíme. 7) Podáváme se salátkem nebo grilovanou zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |24. září 2014
V ČR je docela těžké takové maso sehnat... Odpovědět
sonizna |24. září 2014
Po porážce dobytka se jednotlivé kusy hovězího nechávají vyzrát v mrazících boxech a to po dobu až 5 týdnů! Vše za dozoru veterinární kontroly. Díky tomu je maso křehké. Odpovědět
objev |23. září 2014
Aby si rib eye steak zachoval šťavnatost, nemá se mrazit, příliš naklepávat ani příliš kořenit. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!