Staňte se našimi fanoušky na:

Ricotta na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

SÝROVÁ ROLÁDA - 2 porce 1/2 papáji, 255g sýru Provolone, 100g pršutu (prosciutto), 150g ricotty, 3-4 lžíce mléka, lžička koriandru, lžíce křenu, cukr Z papáji odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na proužky asi 10cm dlouhé a 2cm silné. Ricottu rozšleháme s mlékem, ochutíme cukrem a mletým koriandrem, vmícháme lžíci křenu. Sýr Provolone nakrájíme na menší kousky, dáme do mikrotenového sáčku a pevně zavážeme, ponoříme ho do horké vody a zahříváme na mírném plameni až změkne. Zahřátou sýrovou hmotu rozválíme do obdélníku, potřeme lehce ricottou, rozložíme plátky pršutu a zase potřeme ricottou. K jednomu kraji položíme plátky papáji, přitiskneme a zarolujeme. Zabalíme do alobalu a dáme vychladit (nejlépe přes noc) do ledničky. Hotovou roládu příčně nakrájíme na plátky a obložíme zeleninou. Příloha ... pečivo. ŠPENÁTOVÝ KRÉM 500g čerstvého špenátu, 1 najemno nakrájenou šalotku, 4 stroužky česneku, čerstvé máslo, 1a1/2 l zeleninového vývaru, 150ml 33% smetany, 150g ricotty, sůl, pepř, oregano, 4 plátky opečené pancetty V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli s česnekem, přilijeme vývar a necháme provařit. Pak přidáme špenát (pár lístků si necháme na ozdobu) a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme smetanou, solí, pepřem a bylinkami. Polévku rozmixujeme na hustý krém. Ricottu rozšleháme se 2 lžícemi smetany, na talíře dáme dvěma lžičkami malé nočky. Zalijeme špenátovým krémem a ozdobíme plátky pancetty a čerstvého špenátu. KRÉMOVÉ CANNOLI trubičky cannoli /korpusy/, ricotta, med, kandované ovoce nebo hoblinky čokolády V míse zpracujeme ricottu s medem a pak cukrářským sáčkem naplníme cannoli. Nakonec můžeme ozdobit kandovaným ovocem nebo kousky čokolády.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!