Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Sekaná pečeně

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Hovězí, vepřové a telecí maso dobře umyjeme ve studené vodě, odblaníme ho, nakrájíme na malé kousky a dvakrát umeleme na masovém strojku. Pak k masu přidáme ve vodě namočenou housku, na sádle nadrobno nakrájenou osmaženou cibuli, pepř, majoránku, citronovou kůru i šťávu, vajíčka, na kostičky nakrájenou slaninu a dosolíme podle chuti. Směs dobře promícháme rukama, podle potřeby zahustíme strouhankou, vytvoříme šišku, kterou obalíme houskou, potřeme ji bílkem a dáme do pekáče na rozpálené sádlo péct do předem vyhřáté trouby. Během pečení ji pravidelně podléváme vodou. Upečené maso ostrým nožem nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zadusíme, zředíme vodou, ještě chvíli povaříme a podáváme k masu. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a zelí nebo za studena podáváme čerstvý chléb s kyselou okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!