Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Segedínský guláš se sójou

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zdravejší a lehčí varianta segedínského guláše se sójou. Libovou krkovici očistíme a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce přidáme olej a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme kousky masa, které osolíme, přidáme česnek, kmín a pepř. Dusíme na mírném ohni doměkka 10 – 15 minut. Sojové kostky uvaříme dle návodu s kostkou hovězího bujonu a necháme odležet. Poté kostky nakrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Směs okořeníme červenou paprikou, bobkovým listem a smícháme se scezeným kysaným zelím. Vaříme dalších 10 minut, aby se zelí dostatečně ohřálo. Segedínský guláš zahustíme moukou a přidáme hovězí vývar. Pro zjemnění segedínského guláše, dle kyselosti zelí, přidáváme mléko a provaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Konato |16. dubna 2013
Dobré, ale musím mít sójové kostky moc malé, jak uvádíte v receptu. Odpovědět
kote19 |26. února 2013
zajímavý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!