Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Polévka z králíka

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso z králíka omyjeme, králičí hlavu rozřízneme a dáme spolu s masem a kostmi vařit do studené osolené vody. Průběžně sbíráme pěnu, aby vývar zůstal čirý, a podle potřeby doléváme studenou vodu. Jemně nakrájenou cibuli na sádle orestujeme, přidáme naškrábaná králičí játra a očištěná a na plátky nakrájené žampióny a společně osmažíme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle. Do procezeného vývaru dáme játra se žampióny, zeleninu a necháme na mírném ohni táhnout. Jako vložku dáváme do polévky nakrájené maso, rýžové noky a nasekanou petrželku. Rýžové noky: z bílků ušleháme tuhý sníh, který smícháme s prosátou moukou a trochou prášku do pečiva. Přidáme žloutky, vařenou rýži, sůl, muškátový oříšek a lehce promícháme. Z hmoty vytvoříme lžičkou noky, které smažíme v oleji. Smažené noky necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!