Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pečené plňené lilky

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tento pokrm pochází ze středního východu a nazývá se Imam Bayaldi, což znamená Imán omdlel...Zřejmě z výtečné chuti tohoto jídla. Dejme se do toho. Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Vezmeme lilek, přeřízneme na půl a vydlabeme dužinu ke slupce. Poté si na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme cibuli a papriky do měkka. Přidáme prolisovaný česnek, oloupaná pokrájená rajčata, nasekanou petrželku a dužinu z lilků. Okořeníme, řádně promícháme a asi tak 2-3 minuty podusíme. Lilkové slupky osmahneme na jiné pánvi doměkka a hotové je naplníme připravenou směsí. Dáme do malého pekáčku podlijeme horkou vodou a pečeme v troubě přibližně 45 minut. Pečené plněné lilky servírujeme posypané čerstvými bylinkami a pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |20. srpna 2015
Ráda ochutnám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!