Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Hovězí steak

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Steaky osolíme a posypeme drceným pepřem. Na celokovové pánvi (bez plastových úchytek) rozehřejeme olej a steaky na něm zprudka opečeme do hněda – nejprve z jedné, poté z druhé strany. Na každý steak položíme snítku tymiánu, i s pánví dáme do dobře vyhřáté trouby a při 190 °C dopečeme (5 až 8 minut podle velikosti bifteku). Upečené maso vytáhneme z trouby a necháme 3 až 5 minut odpočinout na teplém místě. Pokud bifteky grilujeme, potřeme je olejem, osolíme, opepříme a z každé strany pečeme zhruba 3 minuty. Pak je necháme asi 5 minut odpočinout na teplém místě. Oloupané brambory uvaříme v lehce osolené vodě do měkka (asi 30 minut) a scedíme vodu. Přidáme Majonézu Hellmann´s, dochutíme solí a přimícháme drcený růžový pepř (krásně voní, ale není ostrý, nepálí).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!