Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Bažant s drůbežími játry

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bažanta nejprve dobře omyjeme. Prošpikujeme ho poloviční dávkou slaniny a osolíme. Do ohnivzdorné mísy dáme sádlo, na kterém opečeme pokrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibulku, koření, zlehka osmažíme a vložíme připravené maso a omytá a odblaněná drůbeží játra. Ze všech stran opékáme a játra po chvilce vyjmeme, bažanta zalijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Maso naporcujeme na čtvrtky, ozdobíme drůbežími játry a podléváme šťávou, do které jsme před koncem pečení přidali jednu malou lžičku hotové světlé jíšky. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!