Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Anglický jablkový koláč

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přísady na koláč smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny. Formu na koláč si vymažeme, polovinu těsta rozválíme na větší průměr formy a formu jím vyložíme tak, aby těsto lehce přesahovalo okraje. Okraj těsta pomažeme vajíčkem. Dno propícháme vidličkou. Přísady na náplň smícháme a vložíme dovnitř koláče tak, aby množství odpovídalo objemu formy, tj. aby byl horní okraj formy zarovnaný až po vrch. Rozválíme druhou polovinu těsta na průměr formy a zakryjeme koláč. Okraje slepíme, vrchní vrstvu propícháme vidličkou nebo na pár místech prořízneme, nakonec anglický jablkový koláč pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 30 min při 180 ˚C, dokud těsto není růžové.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

maskova.dia|9. července 2013
moc nechápu proč nenapsala co patří do těsta a co do náplně :// Odpovědět
Dušan|15. listopadu 2012
Ja si ho asi tiež upečiem :) síce tam nieje dokonalý postup, ale skúsim to zaimprovizovať. Tvaroh dám len do nádivky, na potření si nechám tak půl vejce, a cukor dám samozrejme aj do cesta. A dám ho tam aspoň 100g :-) Odpovědět
zdenka.vanderova|15. listopadu 2012
Chtěla bych koláč upéct,ale jak přesně poznám suroviny do těsta a do nádivky (tvaroh,rozdělení vajíček,obě do těsta,nebo 1 do těsta a 1 na potření,cukr i do těsta)? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!