Staňte se našimi fanoušky na:

Recept žemlovka s jablky a tvarohem

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Formu na pečení vymažeme máslem nebo Ramou. Hrozinky přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou a v misce zalijeme horkou vodou. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a na hrubo nastrouháme. Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky. V troše mléka rozšleháme vejce a poté přilijeme zbytek z odměřené dávky. Do připraveného mléka dáme 2/3 nakrájených plátků z rohlíků. Hrozinky dáme okapat na síto. Lehce vymačkané (o bok mísy) plátky rohlíků rozložíme jeden vedle druhého do formy, pokryjeme dno i boky. Připravíme si tvaroh. Vejce s cukrem rozmícháme, přidáme tvaroh a škrob a po rozmíchání přidáme polovinu okapaných hrozinek. Z jablek lehce vymačkáme šťávu a rozložíme je na plátky rohlíků. Jablka urovnáme, posypeme je zbývajícími hrozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Vše ve formě zalijeme připraveným tvarohem a zakryjeme je namočenými plátky z rohlíku. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a žemlovku vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 45 minut, nebo dokud rohlíky na povrchu nezezlátnou. Porce na talíři bohatě pocukrujeme. Pečeno ve formě 20x20 cm.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sussan |2. dubna 2013
Jednoduché a přitom tak dobré. :) Odpovědět
any20 |31. března 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!