Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Vepřové na šalvěji

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vezmeme si vepřové maso, které potřeme česnekem, solí, opepříme a vložíme do tukem vymazaného pekáče. Nejdříve odkryté zprudka opečeme a pak podlijeme. Občas maso poléváme šťávou a podle potřeby ještě podléváme vývarem či vodou. Maso pečeme asi tak 45 minut. Potom maso vyjmeme a do vypečené šťávy nasypeme šalvěj, přilijeme víno, řádně promícháme a chvíli povaříme. Vepřové maso vrátíme do pekáče a pečeme doměkka. Podle potřeby ještě podléváme vínem a šťávu nakonec zjemníme máslem. Vepřové na šalvěji podáváme s novými bramborami či hranolky, ozdobíme petrželkou. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kuchticek |2. září 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!