Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Těstoviny s tuňákem

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na těstoviny s tuňákem si nejprve do širší vyšší pánve nalijeme olivový olej a přidáme část oleje slitého z plechovky z tuňáka. Cibulku si nakrájíme nadrobno a na oleji ji lehce zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, který orestujeme spolu s cibulí asi 1/2 minuty, aby nezhořkl. Plechovku sterilovaných rajčat si vyklopíme na talíř a odstraníme slupky. Pokud použijeme rajčata celá, nakrájíme je na drobné kousky a přidáme je k cibuli společně s celou plechovkou tuňáka v oleji. Doporučuji nepoužívat na tento pokrm tuňáka ve vlastní šťávě. Za občasného míchání dusíme asi 10 minut, osolíme podle chuti a nakonec přidáme lžičku oregana, lžičku cukru a jednu velkou lžíci nadrobno strouhaného parmezánu. Uvařené těstoviny slijeme přes cedník, aby v nich nezůstala voda a promícháme je s připravenou omáčkou. Můžeme zvolit jakýkoliv druh těstovin, vhodná jsou například rigatony. Před podáváním je dobré nechat těstoviny s tuňákem asi 20 minut odstát, aby se chutě propojily. 1 plechovka tuňáka v oleji| 1 plechovka sterilovaných rajčat|2 lžíce olivového oleje|2 stroužky česneku|1 cibule|1 lžička oregana|1 lžička cukru|1 velká lžíce parmezánu|sůl|těstoviny|voda

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |4. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!