Staňte se našimi fanoušky na:

Rýže s masem a s houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • mleté maso nebo lančmít
  • žampiony (nebo jiné čerstvé houby)
  • 2 cibule
  • 1/4 l vývaru z masoxu
  • 5 dkg špeku (slaniny)

Pracovní postup:

Rýži uvařte. Na rozškvařené slanině osmahněte nakrájenou cibuli, a očištěné houby, přidejte mleté maso nebo lančmít, posypte pepřem a paprikou, maso trochu osolte, a za častého míchání osmahněte. Podlijeme vývarem a asi 1/2 hodiny dusíte. Lančmít podlijte jen velmi málo a také jen krátce duste. Pak vmíchejte uvařenou rýži a podle chuti ještě přisolte. Na talíři můžete ještě posypat strouhaným sýrem a obložit dílky rajčete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |28. května 2014
++++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!