Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžový nákyp s houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • špetka mletého nebo drceného kmínu
  • 80 g balkánského sýra
  • 250 g pokrájených čerstvých hub
  • 400 g rajčat
  • 150 g dlouhozrnné rýže
  • 2 papriky (1 červená + 1 žlutá)
  • 3 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • 200 ml smetany
  • 4 stroužky česneku

Pracovní postup:

Rýži uvařte v osolené vodě, očištěné a pokrájené houby chvilku poduste na oleji. Stroužky česneku jemně nasekejte, papriky bez jádřince nakrájejte na proužky a oloupaná rajčata nakrájejte na kolečka. Bílky oddělte od žloutků a bálky vyšlehejte na tuhý sníh, žloutky rozšlehejte se smetanou a vmíchejte do nich rozdrobený balkánský sýr. Uvařenou rýži nechte částečně vychladnout a promíchejte ji se žloutkovou směsí. Pak přidejte zeleninu, houby a česnek, lehce promíchejte a nakonec vmíchejte sníh. Zapékací mísu vymažte 1 lžící másla a vysypte strouhankou, ostatní máslo nekrájejte na vločky. Směsí naplňte mísu, vršek urovnejte a poklaďte vločkami másla, zapékejte na 190°C asi 35-40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

X0X |24. února 2014
to bude dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!