Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžové víno

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 kus vanilka
  • oloupané, 2 kusy citron
  • živá sůl, půl balení
  • 3 l voda
  • 1,25 kg cukr krupice
  • půl kg rýže

Pracovní postup:

Na pět litrů vína potřebujeme půl kilogramu rýže, kterou přebereme a propláchneme ve vodě. Rýži necháme odkapat a vysypeme ji do pětilitrové lahve. Připravíme si cukrový roztok ze 3 litrů vody a 1,25 kilogramu cukru, povaříme s vanilkovým luskem. Roztok necháme vychladnout, po té přidáme dva oloupané a rozdrcené citrony bez pecek, dále přidáme půl balíčku živé soli a namnožené kvasinky, zalijeme rýži v kvasné nádobě a pečlivě ji uzavřeme. Necháme vykvasit. Po skončení kvašení stočíme víno hadižkou z kvasnic, uzavřeme a necháme týden ustát. Po týdnu opět stočíme hadičkou do připravených lahví, zazátkujeme a uložíme do chladna.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

svatava.adamova |26. června 2013
Není zač, snad vám bude chutnat :) Odpovědět
Arabela |26. června 2013
To je nádhera, - už dlouho jsem si přála mít dobrý recept na rýžové víno, následně i na rýžový ocet. Uložím a ihned vyzkouším, Svatavo díky. :-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!