Staňte se našimi fanoušky na:

Rybí chuťovky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

JEDNOHUBKY S MATJESY 8 plátků celozrnného chleba, 100g pomazánkového másla, 2 listy salátu lollo biondo, 1 malá červená cibule, 1/2 červené papriky, 200g uzených matjesů Z plátků chleba odřízneme kůrky, potom 4 z nich potřeme máslem a přiklopíme krajíčky nepotřenými. Každý chlebíček rozkrojíme na 4 kousky. Oprané listy salátu natrháme na menší kousky, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky, papriku nakrájíme na drobounké kostičky a uzené matjesy na kousky. Na každou jednohubku položíme kousek salátu, cibule a matjesa, zpevníme ji párátky a posypeme paprikou. MAKI-SUSHI 350g rýže na sushi. 4 lžíce rýžového octa, sůl, 2-3 lžičky cukru, 1 salátová okurka, 200g lososa, 150g surimi tyčinek, 8/ plátků řasy nori, 2 lžičky pasty wasabi, sójová omáčka, nakládaný zázvor Rýži nasypeme do cedníku a proplachujeme pod studenou vodou až je voda čirá. Rýži zalijeme 1/2 l vody a 2 minuty povaříme, odstavíme a necháme pod pokličkou dojít 10 minut. zahřejeme 4 lžíce rýžového octa, přidáme do něj 2 lžičky soli a cukru (případně dochutíme podle vlastní chuti). Ochucený ocet nalijeme na rýži a zlehka promícháme. Okurku důkladně omyjeme a nakrájíme s lososem a surimi na silnější nudličky. Plátky nori rozřízneme na polovinu, rozložíme je na bambusovou podložku, rozdělíme na ně rýži a potřeme wasabi. Pak plátky poklademe okurkami, lososem a surimi, bambusovou podložkou je pevně stočíme. Každou roličku nakrájíme na 6 stejně velkých kousků. Podáváme se sójovou omáčkou, nakládaným zázvorem a pastou wasabi. MOŘSKÝ ŠPÍZ Z OLIHNÍ 12 malých čerstvých olihní, sůl, 1 celý citron, šťáva z 1 citronu, 6 stroužků česneku, 1/2 svazku hladké petržele, 6 lžic olivového oleje extra virgin Z očištěných olihní nejdřív oddělíme od těla hlavu s chapadly, chapadla odkrojíme a ze středu vyndáme tvrdý zobáček a zbytek hlavy vyhodíme. Z těla olihní vyndáme kostičku a sloupneme blanku. Chapadla a těla propereme ve studené vodě, na každou grilovací jehlu napíchneme vždy 1 tělo a 1 chapadla. Citronovou šťávu smícháme s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou a olejem. Olihně potřeme petrželovým olejem a rozložíme je na gril nad velký žár. Na gril dáme kolečka citronu, olihně grilujeme asi 1-2 minuty z každé strany. Pak je sundáme z grilu, osolíme a pokapeme zbytkem petrželového oleje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!