Staňte se našimi fanoušky na:

Rychlá buchta s broskvemi a pudinkem

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozehřejeme si troubu na 180°C a dáme se do práce :-) Nejdříve si připravíme drobenkové těsto. Smícháme mouku, cukr, vejce, změklý tuk, prášek do pečiva a vanilkový cukr a vytvoříme sypkou směs. Zhruba jednu čtvrtinu směsi si odložíme bokem (použijeme jako na posypání jako drobenku). Mezitím si plech vyložíme pečícím papírem a na něj rovnoměrně rozprostřeme sypkou směs. Poté si uvaříme 2 pudinky v 1l mléka - klasicky, podle návodu. Ještě horký pudink rovnoměrně navrstvíme na sypkou směs připravenou na plechu. Broskve (nejlépe měkčí) rozpůlíme, vypeckujeme a krájíme na půlměsíčky. V řadách naskládáme na pudink. Mě na celý plech vyšlo pět broskví. Poté zasypeme zbytkem "drobenky". Dáme péct do vyhřáté trouby na 30-40 minut, dokud nebude drobenka zlatavá. Necháme dobře zchládnout a poté podáváme. TIP: buchta je ještě lepší na druhý den, kdy se rozleží a změkne. Do pudinku by se dal zašlehat i tvaroh, určitě by byla ještě o něco lepší. Ovoce můžete zvolit podle chuti, já využila sezónní.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |6. listopadu 2014
je výborná Odpovědět
Hanina |11. května 2014
dala bych si Odpovědět
Gabrielag |11. května 2014
vypadá to moc dobře, vyzkouším ;) Odpovědět
tepito |20. srpna 2013
taky peču Odpovědět
daramacho |19. srpna 2013
dobré Odpovědět
Lenny |19. srpna 2013
mnamka Odpovědět
oliv |18. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
jana.h |18. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
E- |18. srpna 2013
jen se zakousnout Odpovědět
E- |14. srpna 2013
fajn Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!