Staňte se našimi fanoušky na:

Přesbidlo

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a udržujeme teplé. Asi z 250 gramů hrubé mouky (může být i polohrubá), žloutku, trochy mléka a soli si uděláme těsto. Do vařící vody pak zavařujeme lžičkou malé noky. Po uvařeni scedíme, necháme okapat a smícháme s brambory. Přesbidlo omastíme sádlem a cibulkou usmaženou na sádle. Podáváme k masu, uzenině nebo se dá jíst i samotné. Můžeme doplnit kyselou okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Bábrle Inka |12. března 2013
Pro jistotu jsem recept poopravila, aby byl jasný. Odpovědět
Bábrle Inka |12. března 2013
Normálně uvařené brambory, nakrájené na menší kousky a do toho se přidají ty noky. Brambory se můžou trochu rozšťouchat - ale ne abyste z nich udělal bramborovu kaši. :-) A jinak jsou tací, kteří místo noků dávají normální těstoviny a na kostičky salám - to se pak údajně jmenuje Granademarš, ale to mi nechutná. Odpovědět
cheimi|12. března 2013
jo prosím a jak budou vypadat ty brambory-vždyť jsou uvařené celé bez slupky a celé se tedy smíchají s těmi noky?nebo to nemáte popsané-vy to děláte tak to znáte já ne a nevyznám se tedy jak to má být-tak děkuji za vysvětlení-jo a budu Vás tu sledovat aby jste o mě věděla.papa Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!