Staňte se našimi fanoušky na:

Pravé žloutkové věnečky

Autor receptu: Andrejka22336655 (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vanilkový krém do věnečků:2 sáčky mléčného vanilkového pudinku,1 máslo,3 lžíce krystalového cukru,1 vanilkový cukr,2 malé štamprliky rumu nebo rumové trestě. Poleva: šťáva z 1 citronu nebo 2 - 3 lžíce rumu, 6 - 8 lžic moučkového cukru. Postup přípravy: Do hrnce dáme vařit vodu, sůl, tuk. Před varem přisypeme mouku a pilně mícháme nejprve k varu, potom „odpalujeme“ těsto (začne se „připalovat“ ke dnu hrnce) nejméně 3–4 minuty. Sejmeme z ohně a mícháme. Do zchladlého těsta, až se nelepí na vařečku a okraje hrnce, přidáme postupně vejce. Těsto by mělo být bez hrudek. Propracovaným těstem naplníme cukrářský sáček. A na plech potřený tukem nebo vyložený pečícím papírem vykreslíme těsto do tvaru věnečků, banánků nebo větrníků. Tvary na plechu postříkáme studenou vodou a vložíme je do hodně vyhřáté trouby (220°C). Asi po 5 minutách příkon tepla zmírníme a věnečky dopečeme dozlatova - přibližně 30-40 minut. Při pečení není vhodné troubu otevírat, věnečky by se nám mohly srazit. Vanilkový krém: Dáme vařit 3/4 litru vody, kterou si rozdělíme na dvě části. Do jedné části vlažné vody rozkvedláme (třeba vidličkou) pudinkové prášky. Do druhé části vody dáme 3 lžíce krystalového cukru a jeden vanilkový cukr a přivedeme ji do varu. Pak do vařící vody s cukrem vlijeme rozkvedlané pudinkové prášky a mícháme asi tak 3 minuty. Uvařený hustý pudink odstavíme z plotny, ale stále ho mícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. Do vychladlého pudinku přidáme asi 2 štamprlátka rumu a promícháme. Do předem dobře utřeného másla pomalu po lžičkách přidáváme vychladlý pudink. Krém vymícháme dohladka a plníme jednu část rozkrojených vychladlých věnečků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!