Staňte se našimi fanoušky na:

Pomerančový dort s mákem a mandlemi

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve předehřejeme troubu na 180 stupňů. Omyté pomeranče nakrájíme na plátečky - půl cm silné a vložíme do nádoby. Zalijeme vodou, přidáme cukr a uvedeme do varu. Zmírníme teplotu a vaříme cca 20 minut. Poté nádobu dáme stranou a necháme vychladnout. Dortovou formu /okolo průměru 24 cm/ potřeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Nejhezčí plátky pomerančů naklademe na dno a na boky formy. Ostatní pomeranče scedíme a 120 g dužiny z pomerančů rozmixujeme společně se 70 ml uvařeného sirupu na výborné pomerančové pyré. Mouku, prášek do pečiva, umleté mandle a mák promícháme v míse. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a hned do ní vmícháme vychladlé pyré z pomerančů a sirupu. Zlehka zamícháme suchou směs s moukou a těsto opatrně vlijeme do formy, kam jsme pokladli plátky pomerančů. Pečeme po dobu 40-45 minut dozlatova na 170 stupňů. Zkoušíme špejlí, zda je dortík propečen. Necháme vychladnout na mřížce. Vyjmeme a překlopíme tak ,aby pomeranče byly navrchu. Mezi plátky pomerančů propícháme dort špejlí a celý povrch dortu potřeme zbylým sirupem. Počkáme cca 2 hodiny a dort podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

evahu |16. února 2013
vypadá hezky Odpovědět
slavuska |16. února 2013
zajímavá kombinace Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!