Staňte se našimi fanoušky na:

Plněná cibule

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme košilky z cibule. Hlavičky cibule oloupeme, seřízneme na obou koncích (více nahoře) a povaříme ve vodě asi 10 minut, aby se prsty snadno daly vytlačovat jednotlivé košilky. Maso semeleme spolu s cibulí a osolíme, rýži propláchneme a spaříme, smícháme s masem a cibulí, přidáme pepř, vejce a trochu oleje. Pak nádivkou naplníme cibulové košilky a naskládáme do kastrolu, zalijeme vodou, aby byly zakryté, přidáme trochu kysané smetany a protlak, přikryjeme talířem nebo poklicí (menší než kastrol), aby nádivka dobře v cibuli držela, a dáme vařit. Po přejití prvním varem zmírníme plamen a vaříme zvolna. Do vařeného pokrmu přidáme trochu mleté papriky. Podáváme s kysanou smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |28. dubna 2013
Vypadá to moc dobře :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!