Staňte se našimi fanoušky na:

Plněná vepřová panenka

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové panenky podélně nařízneme, vyklepeme na trojúhelník, osolíme, opepříme a potřeme kečupem. Na maso položíme plátek šunky a sýra, přidáme ½ žampionu, dva kousky chřestu a dva proužky kapie. Okraje masa přeložíme a svineme tak, aby vložka nevyčnívala. Spojíme párátkem, naskládáme do misky, přidáme máslo, mírně podlijeme a v horké troubě pečeme. Během pečení otáčíme a poléváme výpekem. Dbáme, abychom maso propekli, ale nevysušili. Můžeme na chvíli maso při pečení přikrýt pokličkou. Vepřovou panenku podáváme nakrájenou šikmým řezem, podlitou jen přírodním výpekem. Vhodná příloha jsou hranolky nebo dušená rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!