Staňte se našimi fanoušky na:

Platýz v sezamu

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omytou a osušenou rybu podélně rozkrojíme na půlku- Osolíme, pokapeme citronovu šťávou a odložíme do chladničky. Očistěný pórek nakrájíme na kolečka a dáme na 5 minut vařit do zeleninového vývaru. Pórek scedíme a vývar zachytíme, část petrželky dáme stranou na ozdobu, zbytek nasekáme. V kastrůlku rozpálíme máslo, přidáme 30g hladké mouky a orestujeme. Zeleninový vývar smícháme s mlékem a 5 minut mírně povaříme. Pak přidáme hořčici,pórek a petrželku, osolíme a opepříme. Scezené brambory oloupeme, vložíme do omáčky a udržujeme teplé. Do hlubokého talíře rozklepneme vejce a vyšleháme. Ve velké pánvi rozpálíme olej, rybí filety nejprve obalíme v orestované mouce, pak ve vejci a nakonec v sezamu. Na oleji je zprudka z obou stran opečeme. Rybu dáme na talíře, přidáme omáčku s bramborami a pórkem a ozdobíme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!