Staňte se našimi fanoušky na:

Piškotová roláda s oříšky, medem, broskvemi a kiwi

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce a cukr utřeme /nebo ušleháme ve šlehači / na hladký krém, do kterého přidáváme mouku s kokosem a jedlou sodou, až se vše promísí. Přimícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků a promíchané těsto nalijeme na pečící papír, který jsme předem vysypali strouhaným kokosem /nebo mletými oříšky/. Pečeme na 180 stupňů po dobu 18-20 minut do zrůžovení korpusu. Upečený plát zavineme i s pečícím papírem a necháme vychladnout. Uvaříme si podle návodu vanilkový pudink, nebo Krémamyl /podobný pudinku/. Když jej uvaříme, posypeme pudink na povrchu moučkovým cukrem, aby se nám nevytvořil škraloup. Pak změklé máslo ušleháme a postupně přidáváme vychladlý pudink, mleté oříšky nebo umleté pečené kaštany a med. Srolovaný a vychladlý plát rozbalíme, odstraníme pečící papír a potřeme asi 2/3 ušlehaného krému. Poklademe pokrájenými, okapanými broskvemi a pokrajeným kiwi a opět vše pěkně zarolujeme. Upravíme na talíř a potřeme zbylou částí krému, do které jsme zamíchali kakao. Poklademe ovocem a posypeme nastrouhanou čokoládou - Margotkou. Můžeme také použít místo krému pro změnu ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, kam přidáme i ostatní suroviny, tak jak jsou napsané v ingrediencích.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |19. července 2014
***** Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
Konato |19. května 2013
Piškotové rolády mám moc rád, jsou tak krásně nadýchané. Odpovědět
Šuldeska |18. května 2013
To bude velká dobrota - to bych se jen olizovala. OK. Odpovědět
slava |17. března 2013
vyzkouším Odpovědět
dajul |9. března 2013
krásná Odpovědět
Iness |24. února 2013
Ivuš, tak ta je teda krásná ! Odpovědět
jana.remkova.7 |24. února 2013
Moc se ti povedla a použila jsi velmi zajímavé ovoce:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!