Staňte se našimi fanoušky na:

Perníkové řezy přes noc kynuté - z babiččina receptáře

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce důkladně vyšleháme s cukrem, metlou do pěny vmícháme tekutý vlažný med a pak mouku promíchanou se sodou. Těsto zaděláme nejlépe večer, nalijeme ho na plech nebo do pekáče s pečícím papírem, povrch posypeme na plátky nastrouhanými lískovými oříšky a necháme přes noc při pokojové teplotě odležet (těsto během této doby nabyde). Ráno dáme do trouby vyhřáté na 170°C a plát pečeme cca 20-30 minut. Vychladlou buchtu nakrájíme na kostky a můžeme hned konzumovat, případně kostky uložíme do vhodného boxu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |11. srpna 2016
Recepty od babiček a prababiček jsou nejúžasnější.Udělám. Odpovědět
Marie Belinova|16. července 2016
Mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!