Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený bažant s brusinkovo-jablečnou nádivkou.

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí opatrně nastrkat pod kůži bažanta. Dále si maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočívat. Zbytek slaniny si nakrájíme nadrobno. Do pánve si dáme kousek másla, bobkový list, 3 kuličky jalovce, nového koření, celého pepře, 3 lístky šalvěje. Přidáme nakrájenou slaninu a zvolna opékáme. Když je slanina opečená vyndáme koření, přidáme 1 1/2 nakrájeného jablka na kostky. Z vína vyndáme brusinky, přidáme na pánev a dusíme asi 3 min. Nakonec vše osolíme, opepříme a necháme zchladnout. Nakrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme udušená jablka, vejce a vše řádně promícháme. Je-li nádivka příliš hustá přidáme trochu mléka. Bažanta naplníme nádivkou a zašijeme ho, nebo sepneme jehlami. Víno nalijeme do pekáče, přidáme zbytek jablek nakrájených na plátky. Dále do pekáče dáme zbytek sušených brusinek, koření a naditého bažanta. Na bažanta dáme plátky másla. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené asi 60. min. Dále pečeme odklopené dokud není maso měkké. Maso průběžně poléváme vypečenou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

beaa |16. května 2013
ukladam Odpovědět
sari |14. května 2013
to bude dobrota uložím vyzkouším Odpovědět
katy9 |11. května 2013
dobrota Odpovědět
orlíček |29. března 2013
Uložím a vyzkouším Odpovědět
Jan |28. března 2013
No to musí být mňamka ! Uložím a vyzkouším, díky. :-) Odpovědět
jana.remkova.7 |27. března 2013
Zkusím!!! Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
Jani zkus s kuřetem, když ho uděláš nadivoko co Odpovědět
jana.remkova.7 |27. března 2013
Ty brďo, tak abych šla na lov!!! Kde mám jako vzít bažanta? Mne tak strašně lákají takové netradiční recepty, že bych to hned vyzkoušela, ale bažanta asi neseženu. Máš to krásné, hned bych ochutnala!!! Odpovědět
evahu |27. března 2013
to by mi chutnalo Odpovědět
zuzi |27. března 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!