Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené jehněčí hřebínky s bramborovou kaší

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jehněčí hřebínky naporcujeme, dáme do misky a přidáme půlku snítky rozmarýnu, tymiánu a hlavičku česneku. Zalijeme olejem a necháme přes noc v lednici. 3 hlavičky česneku překrojíme napůl a opečeme na pánvi, pak ho dáme do nádoby, zalijeme olejem, přidáme zbylé bylinky a necháme hodinu v troubě rozehřáté na 130°C. Česnek vyndáme, vyloupeme, rozmačkáme vidličkou a propasírujeme přes cedník. Hřebínky vyndáme z oleje, necháme okapat, orestujeme ze všech stran na pánvi a necháme v troubě dopéct cca 10 minut na 180°C. Pak vyndáme a necháme 5 minut odpočinout. na troše oleje orestujeme špenát a dochutíme solí. Odpočinuté hřebínky překrojíme a osolíme, podáváme s bramborovou kaší, česnekovým pyré a restovaným špenátem. Kaše: Brambory oškrábeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Pak je necháme trochu vychladnout, rozmačkáme a přidáme vlažné mléko - vyšleháme kaši a nakonec podle potřeby osolíme. Na talíři polijeme rozehřátým máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

svatava.adamova |17. června 2015
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!