Staňte se našimi fanoušky na:

Pappardelle z cizrny

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 lžíce ocet
  • 3 lžíce olivový olej
  • a pepř sůl
  • 7 ks vejce
  • cizrnová mouka, 300 g cizrna
  • ke šlehání 33 %, 40 g smetana
  • 50 g lískové ořechy
  • + lískové oříšky na ozdobu
  • parmezán

Pracovní postup:

Mouku zadělejte se dvěma vejci a jedním žloutkem, přidejte 2 lžíce oleje (případně podle potřeby trošku oleje přidat), těsto musí být tuhé. Pak ho rozválejte na tenký plát a nožem nakrájejte na široké dlouhé nudle. Nahrubo nasekané oříšky opražte nasucho na pánvi, přidejte olej a smetanu. Těstoviny dejte do vroucí osolené vody a vařte asi 3 minuty. V hrnci přiveďte k varu asi litr vody, přidejte ocet a lžící vytvořte vír, do jeho středu rozklepněte vajíčko. Nechte ho zatáhnout a vyndejte, stejný postup opakujte i s dalšími třemi. Těstoviny prohřejte v pánvi se smetanou a podávejte se ztraceným vejcem, ozdobené čerstvě mletým pepřem, trochou nasekaných oříšků a parmazánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!