Staňte se našimi fanoušky na:

Panýr (paneer) - čerstvý domácí sýr

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
212× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Panýr je domácí sýr vyrobený z mléka a srážecího činidla, kterým je citrónová šťáva nebo jogurt. Mléko svaříme a v momentě varu pomalu přidáme citrónovou šťávu až se začne oddělovat hmota (panýr) od žlutavé tekutiny (syrovátky). Po úplném oddělení panýru od syrovátky ho slijeme přes sítko. Okapaný panýr vložíme do plátýnka, zabalený a zatížený ho necháme alespoň půl hodiny stát, aby z něj odtekla přebytečná syrovátka. Čím déle ho budeme lisovat, tím bude pevnější. Ztuhlý sýr pak nakrájíme na kostky a můžeme ho osmažit nebo dále neupravený použít na přípravu sabji, salátů atd. Nelisovaný panýr se může použít podobně jako tvaroh k přípravě pomazánek, sladkých i slaných náplní apod. Na přípravu panýru je nejlépe použít kvalitního kravského mléka přímo od chovatele. Zbylou syrovátku použijeme na přípravu lahodného a zdravého nápoje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kuchtíkv ševmistr |13. července 2017
mám otázku ke tomu jogurtu kolik má obsahovat té dánne kultury Odpovědět
kymlal |22. dubna 2015
zkusím Odpovědět
piškot |26. září 2014
ukládám Odpovědět
petrapo |12. července 2014
hmm, to je zajímavé! možná vyzkoušíme Odpovědět
darma |18. června 2014
to vypadá až moc jednoduše, jak to chutná? a jak dlouho to vydrží? Odpovědět
kockaviky |17. března 2014
vyzkouším Odpovědět
Dandik60 |2. března 2014
Zkusím :) Odpovědět
Teris19 |17. řijna 2013
zajímavé Odpovědět
Teris19 |17. řijna 2013
zajímavé Odpovědět
Hanina |3. řijna 2013
sýr bez éček, super, 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!