Staňte se našimi fanoušky na:

Pampeliškový med 1

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Pampelišky natrháme a dáme do hrnce s vodou. Přidáme citony nakrájené na plátky a bez pecek. 2) Necháme projít varem a odstavíme. Necháme v chladu do druhého dne. 3) Poté přecedíme přes plátno do jiného hrnce. Vymačkáme. Přivedeme k varu, přidáme cukr a vaříme při mírném varu. 4) Po hodině vaření zkoušíme hustotu – kápneme na talíř, necháme vychladnout – pokud je med stále řídký, ještě povaříme. 5) Nalijeme do sklenic, otočíme dnem vzhůru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |8. června 2015
Také dělávám, někdy mám moc řídký, ale i ten je do čaje dobrý Odpovědět
objev |4. června 2015
Med je dobrý k léčení horních cest dýchacích, při nachlazení, angíně a chřipce. Napomáhá odkašlávání. Významný je i jako prevence. Odpovědět
objev |4. června 2015
Při sběru pampelišek dáváme pozor, abychom měli natrhané pouze hlavičky bez stonku, plně rozvité. Mělo by být suché a slunečné počasí. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!