Staňte se našimi fanoušky na:

Palmové listy

Autor receptu: Georgina (161 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto rozválíme, cukr smícháme se skořicí, nebo použijeme skořicový cukr. Rozválené těsto posypeme cukrem, složíme boční okraje ke středu, opět posypeme a opět složíme ke středu, nakonec přeložíme na sebe, kdy střed je na straně a dáme vystydnout do lednice. Vychladlé nakrájíme na plátky asi 1,5 cm obalíme po obou řezech v cukru a dáme na pečící papír. Pečeme při 200-180 stupních do růžova. Musí se hlídat, jinak rychle zhnědne a to je už hořký cukr. Můžeme také stáčet strany ke středu stlačit k sobě a dát do ledničky vychladnout. Potom vzniknou dva šneci zrcadlově proti sobě. Cukr zkaramelizuje a listy jsou potom pěkně krupavé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Žanetka |26. dubna 2013
zajímavé Odpovědět
Rentiér1946 |24. dubna 2013
špica Odpovědět
aB |21. dubna 2013
dobrý nápad Odpovědět
olma |20. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Jean|25. dubna 2013
díky za obrázek jak mají býr stočeny Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!