Staňte se našimi fanoušky na:

Punčový věnec

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Víno zahřejeme a necháme v něm vylouhovat koření tak dlouho, dokud nevychladne. Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli utřeme do pěny. Jedno po druhém zašleháme vejce. Mouku smícháme s prdopeč, skořicí a kakaem a po lžících zašleháme do těsta. Z vína vyndáme koření, pomerančovou šťávu a víno po částech přidáme do těsta, nakonec vmícháme strouhanou čokoládu. Formu na věnec (prům. cca 26cm) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji těstem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 1 hodinu. Věnec vyndáme z trouby, necháme vychladnout a vyklopíme z formy. Polevy odděleně rozpustíme ve vodní lázni. Tmavou rozetřeme na hladkou desku a necháme ztuhnout. Na ní rovnoměrně rozetřeme bílou polevu a uložíme do chladničky, než ztuhnou. Pak z nich špachtličkou naškrábeme malé roličky. Věnec posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a kandovanými plátky pomeranče.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |1. prosince 2014
like Odpovědět
Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Polda |21. prosince 2013
uloženo, vypadá pěkně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!