Staňte se našimi fanoušky na:

Losos na víne

Autor receptu: Janka D. (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lososa očistíme a pokrájame na filety, pokvapkáme šťavou z polovice limetky a necháme chvíľu odstáť. Následne osolíme, jemne okoreníme a ochutíme bazalkou. Lososa vložíme do maslom vymazanej zapekacej nádoby a na každú filetu poukladáme na malé kúsky pokrájané maslo. Pečieme zakryté alobalom pri teplote 180 stupňov asi 20 minút, potom alobal odstránime a necháme piecť ešte 10 minút. Hotové prelejeme na tanieri studenou vínovou zálievkou, ktorú si pripravíme nasledovne: spolu zmiešame víno, olivový olej, trochu šťavy z limetky, prelisovaný cesnak, soľ a bazalku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |2. února 2014
super Odpovědět
miri3 |16. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Lenny |16. června 2013
losos mnamka Odpovědět
olma |16. června 2013
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!