Staňte se našimi fanoušky na:

Lokša od prababky

Autor receptu: li33 (108 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze surovín, které jsme nechali aby získali pokojovou teplotu si vypracujeme hladké a vláčne těsto, které se nelepí na stěny misky, v které ho hněteme. Podle potřeby přidáme mouku anebo mleko. Potom ho necháme 30-40 min. přikryté odpočívat.Tvarujeme lokše a každou propicháme vidličkou. Z této dávky jsem vytvarovala 10 lokší. Potom je ješte necháme 15-20 min.odpočívat Na panvi si rozehřejeme trochu oleje a lokše opekáme z obou strán na středním plameni. Trvá to chvíli obracíme jakmile začnou zlátnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |4. června 2013
super Odpovědět
kabelitka |5. května 2013
hned bych si dala Odpovědět
planeta |30. března 2013
recept mě zaujal, dávám do oblíbených, jistě vyzkouším, pěkné foto (na názvu pokrmu jistě nezáleží, hlavně jestli je dobrý) Odpovědět
li33 |26. března 2013
opravdu.... název je správný je to starý rodinný recept Odpovědět
šanela |18. března 2013
podle fotky bych to taky nazvala spíš langoše než lokše, lokše dělám mnohem raději, jsou to placky pečené nasucho, nebo se pletu? Fakt je, že tady není droždí, které do langošů dávám,... Docela by mě tedy zajímalo, odkud máte ten recept, třeba je to nějaké místní označení něčeho, co se jinde jmenuje trochu jinak :) Odpovědět
jana.h |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
extasy666|17. března 2013
toto sú prosím pekne LANGOŠE a nie lokše !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ Odpovědět
Pavla|15. března 2013
tomuhle říkáte lokše? u nás jsou to tenké placky pečené na suché plotýnce Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!