Staňte se našimi fanoušky na:

Lodičky z listového těsta

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku (asi 3mm) a rádýlkem rozdělíme na větší čtvrce (asi 9x9cm). Jablka nakrájíme na čtvrtky,odstraníme jádřince (můžeme, ale nemusíme je oloupat). Svaříme 250ml vody s cukrem, vínem, skořicí, hřebíčkem a plátky citronu. Jablka v tomto nálevu krátce povaříme (nejvýš 5 minut), vyjmeme a necháme vychladnout. Na pánvi nasucho opražíme strouhanku, rozdělíme ji do středu čtverců a na ni položíme vždy čtvrtku jablka (slupkou dolů), protilehlé cípy těsta pevně přitiskneme k sobě a do spoje vtiskneme půlku vlašského ořechu. Lodičky klademe na plech vypláchnutý studenou vodou nebo vyložený pečícím papírem. Před pečením lodičky ještě potřeme rozšlehanými žloutky a pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |19. června 2013
uložím Odpovědět
VER98 |19. června 2013
Vypadá to skvěle Odpovědět
milmach |19. června 2013
kkrásné Odpovědět
PetulkaH |18. června 2013
dobré Odpovědět
macik |18. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!